Меню

Ансамбъл „Тракия“ във филм на BBC

Снимка: Община Пловдив
Пловдивският ансамбъл „Тракия“ бе представен в популярната поредица на BBC „Great Railway Journeys Continental“. Това е един от най-известните пътеводители за британски туристи с водещ британския журналист и бивш член на Европейския парламент – Майкъл Портильо.

 „Ако се чудите кой е този величествен и приказно изглеждащ град, ще ви кажа, че тук има приказна жилищна архитектура и се намираме на старта на маршрут на Ориент експрес от София до Истанбул“, казва Портильо в епизода, излъчен през октомври 2015.

Филмът запознава накратко зрителите с историята на града и с традиционните тракийски  танци. Самият Портильо научава стъпките на родната Ръченица и се включва в танците. Вижте видео:



В поредицата „Great Railway Journeys Continental“ Майкъл Портильо пътува на изток през Балканите по най-екзотичните участъци на маршрута на Ориент Експрес, въоръжен със своя верен пътеводител от 1913, на британския писател Джордж Брадшоу. Неговото пътуване започва в София, столицата на България и включва спирка в древния град Пловдив.
Това е вторият екип на BBC, който в рамките на 2 години се снима в Пловдив. През 2014-та бе заснет и излъчен филм, чийто фокус бяха археологическите проучвания в града, припомнят от община Пловдив.
Ансамбъл „Тракия“ във филм на BBC Прегледан от rodnoto.bg на 2016-01-10T23:21:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.