Меню

Българи с решение за спасяването на пчелите

Българско изобретение, което предлага решение на проблема с измирането на пчелите по цялата планета, достигна до финала на глобално състезание, което подкрепя обещаващи социални бизнеси по света. 


Сергей Петров ще представи българското
 изобретение в световната надпревара
 
Разработката е на младата българска компания Bee Smart Technologies, която ще представи родината в надпреварата The Venture в САЩ. The Venture e световна платформа на Chivas Regal в подкрепа на новаторски проекти, които имат потенциал да подобрят живота и средата на всеки от нас. 

Българският проект ще бъде представен през юли в Ню Йорк от един от основателите - Сергей Петров, и ще се съревновава с още 28 проекта за част от наградния фонд от 1 милион долара.

Младите български предприемачи виждат спасението на пчелния вид в „умни кошери” с инсталирани сензори. Благодарение на тях пчеларите имат постоянен контрол и наблюдение над пчелите и могат да реагират бързо при възникване на проблем. 


Така изглежда „умният кошер“
На глобално ниво технологичната разработка позволява събирането на информация за състоянието на кошерите в целия свят в единна база данни. Нейният анализ би бил изключително полезен за намирането на решение за масовото измиране на пчелите.

А успешното решение на проблема с постепенно изчезване на пчелни семейства е от първостепенна важност за човечеството. Голяма част от храната, която днес слагаме на трапезата си, зависи от опрашването на пчелите. 

Успех на българския проект! 

Българи с решение за спасяването на пчелите Прегледан от rodnoto.bg на 2016-02-12T15:23:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.