Меню

2017 ще бъде „Годината на Левски”

2017 ще бъде обявена за „Годината на Левски”. Инициативата е на Общобългарски комитет „Васил Левски”. С нея от комитета целят да повдигнат българския дух и да развият родолюбивото чувство сред младите. „Идеята е породена от желанието да се направи знаменателно събитие, в което да се изтъкне значението, което има Левски за формирането на българската нация и държавност“, обясни преди няколко дни на пресконференция председателят на комитета  Васил Василев.

Две значими събития в международен план предвиждат организаторите. Едното е голяма изложба, която да бъде представена във всички държави, които са симпатизирали на българската национална кауза. Тя ще бъде показана в Сърбия и Букурещ, Москва, Париж, Лондон, Рим и навсякъде, където в миналото е имало подкрепа за българското освободително движение. Втората цел е свързана с решението на Румъния да разсекрети полицейските архиви до края на 19 век. Васил Василев обясни, че в тези документи може да се крият неподозирана факти и доказателства, които да дадат нова светлина върху националноосвободителната борба на българския народ. 

Предстои да бъде изготвена и представена конкретна програма за „Годината на Левски” пред правителството, президента и председателя на Народното събрание.  
2017 ще бъде „Годината на Левски” Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-18T00:17:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.