Меню

Тази суперкола е дело на българин

Първата българска суперкола бе показана на специална премиера пред софийската катедрала Александър Невски. Колата Sin R1 е производство на българската компания Sin Cars – собственост на бившия пилот и създател на болида Росен Даскалов. Това е вторият подобен автомобил, конструиран от българина, но значително подобрен като дизайн и техника. 

„Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри - индивидуално оборудване, аудио система, един различен автомобил, максимално близък до състезателния. Може да се карa по писти, но и по нормални улици, като всеки един автомобил. Притежава всички екстри, които имат и другите автомобили, като климатична инсталация, аудио система, хидравлика и др. Тъй като е олекотен, ускорява за 4 секунди 100 км. в час, а цената му е два пъти по-ниска от чуждите болиди в този клас“, споделя Росен Даскалов.


Амбициите на Даскалов са да създава по 1 болид на месец, както и да организира дистрибутор в Европа. Цената на автомобила е 180 000 евро. 


Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R1. Започва да се занимава с картинг и автомобилизъм още като дете. През 2012  създава компанията Sin Cars и първия български суперавтомобил Sin R1.

Снимки: „ВИП Комюникейшън“ 
   
Тази суперкола е дело на българин Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-15T13:40:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.