Меню

Четири медала за българския отбор от Олимпиадата по химия

Четири бронзови медала спечелиха българските деца от Международната олимпиада по химия, която се проведе от 23 юли до 1 август в Тбилиси, Грузия, съобщават от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН). Над 80 държави взеха участие в надпреварата. 

„Добрите резултати носят удовлетворение както на състезателите, така и на нас, техните ръководители. Тази година отборът беше със силна лична мотивация, момчетата работеха като отбор още в лабораторията по време на подготовката. Това е не по-малко важно от натрупването на знания и практически умения“, коментира доц. Донка Ташева, ръководител на отбора и член на СРООПН. 

Олимпийският отбор по химия участва в следния състав:

Янислав Светлинов Данчовски, МГ Плевен, 12 кл. – бронзов медал
Любен Красимиров Бориславов, НПМГ, София, 12 кл. – бронзов медал
Борис Стефанов Борисов, НПМГ, София, 12 кл. – бронзов медал
Кръстьо Стоянов Драгинов, ПМГ Гоце Делчев,11 кл. – бронзов медал

От 2013 насам отборът се подготвя във високотехнологична и модерна олимпийска лаборатория по химия, създадена със средства от Фондация „Америка за България“. 

Международната олимпиада по химия се провежда за първи път през 1968, а България е редовен участник още от следващата 1969 в Чехословакия. Участниците в българския национален отбор са четирима на брой и се избират измежду най-добре класираните участници на Националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. 
От 1999 до 2016  нашите ученици са спечелили общо 38 медала: 1 златен, 8 сребърни и 29 бронзови.   

Поздраления за децата и техните ръководители и още много успехи! 


Снимка: СРООПН
Четири медала за българския отбор от Олимпиадата по химия Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-01T11:47:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.