Меню

Младите ни тенисистки спечелиха Европейската лятна купа

Отборът на България по тенис за момичета спечели Европейската лятна купа, съобщават от Българска федерация по тенис. Това е изключителен успех за нашите момичета - за първи път имаме титла от този формат за момичета до 12 години.

Тимът, воден от Крум Крумов и в състав Стела Пеева (ТК „Авеню“, Бургас), Kатерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пловдив) и Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София), победи с 2:1 успеха Беларус в двубоя за първото място.

Европейската лятна купа до 12 г. (Tennis Europe Nations Challenge) е създадена през 2007 и за първи път България печели престижния форум. Трите момичета са част от проекта на БФТ „3Т - Тенис Тийм Талант“.

„Това е невероятен успех за децата и за България! Радвам се много!“ - бяха първите думи след победата на отбора ни във финала днес на Кирил Берон, координатор на програмата на БФТ „3Т – Тенис Тийм Талат“.  Още в квалификациите в София казах, че имам надежда за титлата. Момичетата доказаха, че са над нивото на връстниците си от Европа. Успехът осмисля и нашите усилия по проекта. Той отваря вратите ни за още нови хоризонти, за да може да увеличим програмата и с горните възрастови групи“.


Снимка: БФТ
Младите ни тенисистки спечелиха Европейската лятна купа Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-07T22:50:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.