Меню

Преиздават учебника по Родинознание


Учебник по Родинознание предстои да бъде издаден преди началото на учебната година в България по идея на родолюбиви българи.  Инициатор е Костадин Костадинов, директор на Добричкия исторически музей и председател на Национално движение „Възраждане”. Учебникът влиза в печат и ще бъде готов за началото на учебната година. Той е замислен по подобие на учебниците, по които са учели българите до 40-те години на 20 век, когато предметът се е наричал „Отечествознание” и българската история, вкл. делото на Паисий, са се изучавали в трето и четвърто отделение. В неговото съставяне са участвали историци, географи, филолози, етнографи и учители. 


Ето какво написа Костадин Костадинов, инициаторът за преиздаването, във Facebook. „Както бях обещал, учебникът по Родинознание, който подготвях, ще бъде готов за началото на новата учебна година. Следващата седмица влиза в печатницата и до края на август трябва да е отпечатан. В „българското“ училище няма да го допуснат, то е ясно, но поне да знам, че каквото мога да направя за нашите деца, съм го направил.“

Какво ще съдържа? Ето какво казва Костадин: „Ще представя българската история такава каквато е. Да, ще казва, че по време на турското робство българският народ е бил на прага на своето физическо и духовно оцеляване; да, ще казва, че по времето на цар Симеон, и не само тогава, България е една от великите сили в Европа и една от най-могъщите страни в света, нещо, което го няма в учебника; да, ще казва, че ние, българите сме дали писменост горе-долу на 1/6 от територията на света, което също не го пише; да, ще казва, че България е държава на повече от 14 века, която е най-старата в Европа и носи едно и също име от основаването си досега, което също не го пише; да, ще пише, че ние, българите, сме създатели на една от 12-те цивилизации в човешката история и това не са го казали българските учени, а един от най-добрите световни културолози Арнолд Тойнби, но и това не го пише в учебниците..."

А най-хубавото е, че учебникът е безплатен. За да го получите, трябва да го поръчате на Константин и ще го получите по куриер. Заплаща се единствено доставката. Учебникът ще може да бъде свалени и безплатно от Интернет в електронен вариант. 

Костадин Костадинов се надява учебникът да бъде полезен на всички семейства, които искат да възпитат децата си в родолюбие.   
Преиздават учебника по Родинознание Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-07T23:17:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.