Меню

Световен пътеводител препоръчва България

България е едно от най-добрите места, които туристите могат да посетят през октомври 2016, според класация на водещия международен пътеводител „Лонли планет“ (Lonely Planet).

Оттам отбелязват, че хладният, но приятен октомври е подходящ период за посещение на югозападните планини на България. От пътеводителя препоръчват на туристите да посетят Пловдив, Рилския манастир, Мелник, както и да се повозят с теснолинейката в Родопите.

„Започнете от Пловдив – древният град на седем хълма, който е пълен с художествени галерии, бохемски кафенета и впечатляваща архитектура от 19-ти век, и предлага една много интересна разходка през историята. Продължете на запад до известния Рилски манастир, сгушен в едноименната планина и се насладете на цветните стенописи“, пише „Лонли планет“. 

След това изданието препоръчва на туристите да посетят Мелник, описан като „малко градче с къщи във възрожденски стил и център на винопроизводството в България“, както и намиращите се в близост Мелнишките пирамиди. Изданието препоръчва на туристите да опитат Широката мелнишка лоза, което е било едно от любимите вина на Уинстън Чърчил.  „Поемете отново на север и се насладете на девствени местни гори и красиви планински пейзажи с  теснолинейката от Банско до Септември“, завършва пътеводителят. 
Световен пътеводител препоръчва България Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-05T00:09:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.