Меню

Български ансамбъл първи на Международен фолклорен фестивал

Българският ансамбъл „Мизия” грабна голямата награда в 33 издание на Международния фолклорен фестивал „Карпати 2016” в град Питещ, Румъния, който се проведе от 9 до 16 август. Това съобщават от община Търговище.

Изпълнителите от „Мизия” събират 201 точки, което показва, че са били безапелационни фаворити на всички. Второто място заемат Чили със 176 точки, а трети остават Босна и Херцеговина със 168 точки. Сред останалите участници са били състави от Колумбия, Молдова, Турция, Гърция, Италия, Холандия и Румъния.

Програмата на ансамбъла е включвала пет различни спектакъла от различни области на страната, със съответните костюми и хореография. В Румъния показват и най-новата си продукция „Път през Мизия”, която е подготвена дни преди заминаването им. Тя е по хореография на Любчо Василев и музика на композитора Георги Андреев.

„Радвам се, че успяхме не само да се представим на високо професионално ниво, да спечелим безапелационно голямата награда, но и че имахме възможност да дадем своя принос да се говори за града и страната ни с възхищение и респект”, коментира Любчо Василев.

Снимка: Община Търговище
Български ансамбъл първи на Международен фолклорен фестивал Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-19T00:08:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.