Меню

Световна класика ще звучи в Арбанаси

Единадесет музиканти, водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри, пристигат в България за предстоящото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. В уникалната с акустиката и стенописите си църква-музей „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси в пет вечери от 7 до 13 август те ще представят богатата традиция на унгарската музика, съобщават от община Велико Търново. 

За първи път пред публиката на Arbanassi Summer Music ще се представи известната българска цигуларка Ангелина Абаджиева, която живее и работи в Германия. На 7 август фестивалът ще бъде открит с нейни соло изпълнения на произведения на Бах, Паганиини, Марин Големинов и Панчо Владигеров.

Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music е по инициатива на Регионалния исторически музей - Велико Търново и се реализира с подкрепата на община Велико Търново и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов“. През 2016 година музикалното събитие се провежда за седми път и е отличени с престижния лейбъл „Европейски фестивали“.

Началният час на всички концерти е 19.30ч. Билети на цена от 10, 12 и 15 лева  и промоционални пакетни цени за две и повече вечери се предлагат в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.   
Световна класика ще звучи в Арбанаси Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-05T00:59:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.