Меню

Крепостта Трапезица отваря за посетители

На 23 септември 2016 архитектурно-музейният резерват "Трапезица" отваря за посетители, съобщават от община Велико Търново

Туристите могат да се качат на историческият хълм по екопътека или чрез релсово съоръжение - фуникуляр от 9,00 часа до 18,00 часа. На крепостта те могат да разгледат разкритите при археологически проучвания средновековни църкви и интерактивната експозиция в Центъра за представяне на културното наследство, която представя величието на столица Търновград и Второто българско царство.

Фуникулярът ще се движи по график всеки ден, без понеделник. Съоръжението няма да работи при температура над 35 и под 5 градуса, както и при силен вятър и дъжд. Капацитетът на движещата се по релси кабина е 15 души и няколко деца. Качилите се пеш няма да имат възможност да слязат от хълма с фуникуляра.

Таксата вход за крепостта е 6 лева, а за ползване на фуникуляра – 10 лева. Комбинираният билет за Трапезица (такса вход за музеен обект и ползване на фуникуляр) e 16 лева, като посещенията за  децата до 7 години са безплатни. 

Комбинирани билети на преференциални цени има за учащи (удостоверено с документ) - 12 лева; за родители с до три деца (майка, баща с до три деца на възраст 7-18 години) - 26 лева; български граждани над 60 години (удостоверено с лична карта) - 13,00 лева и инвалиди със социален асистент (50% намаление от цената на фуникуляра, без такса вход) - 5,00 лева.

Снимка: Община Велико Търново
Крепостта Трапезица отваря за посетители Прегледан от rodnoto.bg на 2016-09-22T22:04:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.