Меню

Нов завод за автокомпоненти заработи в Пловдив

Нов завод на немската компания "Вили Елбе аутомотив България" за производство на кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за компании, произвеждащи автомобили в цял свят, беше открит в Пловдив. Инвестицията е над 9 милиона евро и ще бъдат открити 130 нови работни места. 

За първи път фирмата стъпва на Българския пазар с новата си производствена база в Промишлено-търговска зона, местност Капсида, ул. Асеновградско шосе и официално вече е част от семейството на Тракия икономическа зона.

„Надявам се след няколко години тук да стъпи голям автомобилен производител заради предприятията, които създават тук сериозни производства, добро качество, което е първата стъпка към привличането на голям автомобилен производител“, коментира на откриването заместник-кметът Стефан Стоянов, цитиран от община Пловдив. По думите му автомобилната индустрия и машиностроенето са бъдещето на региона. 

Фирма "Вили Елбе" разполага общо със 6000 работници и служители в производствени центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай. Предстои следващата година да се открие нов завод в Мексико.

Снимка: Община Пловдив
Нов завод за автокомпоненти заработи в Пловдив Прегледан от rodnoto.bg на 2016-09-26T00:23:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.