Меню

Три призови места за българските деца от Международната олимпиада по френски

Две втори и едно трето място заеха българските участници на втората Международна олимпиада по френски език, която се проведе в последните два дни от октомври в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч. Това съобщават от Министерство на образованието и науката. 

В нея  участваха 32 ученици от X до XII клас от Албания, Армения, България, Република Македония, Република Молдова и Румъния. Те се състезаваха в два етапа – писмен индивидуален и устен по екипи с представители от всяка страна.

Ученичката от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София Константина Кирилова се представи най-добре от нашия отбор в писмения етап за ниво B1 и зае второто място в класирането. В устния екипен етап тя се нареди на трета позиция. Другата наша ученичка, която се класира на призова позиция, беше Димана Стоянова от IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна. Тя се нареди на второ място с екипа си на устния етап на олимпиадата.

Останалите членове на българския отбор бяха Христина Митева от IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна, Ивайло Антонов от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново, Веселина Василева от ГРЕ „Г. Ст. Раковски“ в Бургас и Ани Спасова от 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в София. 

Поздравления за децата и за техните ръководители и още много успехи! 

Снимка: МОН
Три призови места за българските деца от Международната олимпиада по френски Прегледан от rodnoto.bg на 2016-11-03T23:59:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.