Меню

Медали и купа за най-добър танц за децата ни от Световното по математика

Четири медала и купа за най-добър танц спечелиха нашите деца от XIX Световно състезание по математика РМWС - Ро Lеung Кuk, което се проведе от 11 до 14 юли в Хонг Конг.

В надпреварата участваха 40 отбора от 24 държави, сред които Австралия, България, Индия, Индонезия, Китай, САЩ, Хонг Конг и др. От България участваха общо 3 отбора – СМГ, 125-то СОУ – София и ПМГ – Бургас, съобщават от СМГ.

Отборът на СМГ беше в състав: Диян Димитров, Виктор Василев, Валери Ванков и Стефанка Манахова. Диян и Виктор са ученици от 7 клас на СМГ с преподавател Елена Киселова, а Валери и Стефанка – ученици от 6 клас с преподавател Мария Томова.

Състезанието се проведе в два етапа – индивидуален и отборен. В индивидуалната част нашите ученици представиха достойно СМГ и България и взеха следните награди: 2 сребърни медала съответно за Диян и Валери и 2 бронзови медала съответно за Виктор и Стефанка.

В отборното СМГ е втори подгласник за купата Ро Lеung Кuk, която бе спечелена от отбора на Тексас, САЩ. Учениците ни показаха нагледно как се работи в екип, като разпределиха правилно и решиха вярно 9 от 10 задачи за 60 минути, с което се подреждат с втори резултат в групата.

Освен медалите, Диян, Виктор, Валери и Стефанка ще се завърнат в България и със спечелена купа за най-добър танц.

Поздравления за учениците и техните ръководители!  

Медали и купа за най-добър танц за децата ни от Световното по математика Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-16T13:14:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.