Меню

Българският фолклор оживява в съвременна анимация

Снимки: goldenappleseries.com
В необятен планински свят, където стари духове бродят из горите и кукерските бойци защитават хората от злото, срещаме Вихра. Тя е 14-годишно упорито момиче, чиято коса е облак и се променя според настроението й. Трудно е да скриеш емоциите си, когато от косата ти вали!

Вихра е дъщеря на змей (дух на бурите) и на човек (кметицата на процъфтяващия град Хан). Ще последваме Вихра в нейното пътуване в търсене на златната ябълка – митичен плод, който изпълнява желания и се появява само веднъж на 100 години...


Това е част от историята на най-новия български анимационен сериал - „Златната ябълка“,  вдъхновен от българските легенди и фолклор. Целта на анимацията е да направи модерен прочит на българското, като представи положителното от нашата култура и манталитет по един интересен и различен начин. 

В момента сериалът е във фаза на предпродукция и предстои скоро да се появи по екраните.  Днес, 16 ноември 2015, беше пуснат първият му трейлър:



В първия сезон на сериала е планирано да има 24 епизода по 24 минути.  Мисията им е да очароват света с красотата и богатството на българския фолклор. Продуцентската къща, която стои зад анимационния сериал, е „Студио Змей“, създател на сериала е Димитър Петров – български аниматор, работил за компании като Cartoon Network Studios Europe, HUTS JWT и Strata Аdvertising.  Към момента по реализацията на проекта работи екип от талантливи млади български специалисти с богат международен опит.

Българският фолклор оживява в съвременна анимация Прегледан от rodnoto.bg на 2015-11-16T15:03:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.