Меню

Незабравими реплики от филма „Вчера”

„Вчера” е български игрален филм (драма), сниман през 1988. Режисьор и сценарист е Иван Андонов. Филмът e по романа на Владо Даверов „Вчера“. Лентата проследява ежедневието на учениците в езикова гимназия. Живот, изпълнен с любов, приятелство, скандали, предателство... Филмът е сниман в Пловдивската езикова гимназия, въпреки че историята е за Немската гимназия в Ловеч.  

В главните роли са Христо Шопов, Георги Стайков, София Кузева и др. Музиката към филма е създадена от Кирил Маричков. Песента „Клетва“ продължава да бъде популярна и до днес.Добрата игра на актъорите и една уникална песен превръщат филма в творба, любима на поколения български зрители.  

Припомняме ви някои от незабравимите реплики във „Вчера

„Вчера може, днеска не!

„Ти, мойто Вчера, няма да го бараш!“

„То от кино не се забременява!“

„Не съм казвал, но пак повтарям...“

„Е, сега вече ще се изключваме!“

„Само от добър приятел става качествен предател.“

„Бийтълс… Бийтълс… К'ви са тия маймунски танци, вземете изтанцувайте по един валс, покажете че сте млади хора!“

„14 дамски и 18 мъжки тоалетни имаме, а те в парка.“  


„Ще се намери тоя чин бе, Баръмов — не е овца да избяга!  

„Как може истината да се дели на две? Тя цялата истина е една. Аз на това ги уча всеки ден, че всички деца са равни. Поне докато са в училище.“

„На какво прилича това питам? На нищо не прилича! Вие сте ученици от кадрова гимназия! Я ме вижте мен - на 58 години съм и нямам нито един кариес!”

„Строго се забраняват всякакви разговори, погледи и подхвърляния на бележки между младежи и девойки! Няма тука да си играем на абстрактен хуманизъм - сега ще видите вие кон боб яде ли?!?” 

„Забраняват се тесните панталони за младежите, на девойките се забраняват всякакви къси поли и минижупи, коленете трябва да бъдат покрити най-малко една педя!” 

Целия филм може да гледате тук:

Незабравими реплики от филма „Вчера” Прегледан от rodnoto.bg на 2015-12-14T16:29:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.