Меню

Чудодейната българска билка Мурсалски чай

Няма нищо по-хубаво от чаша горещ ароматен чай в студен есенен ден. Особено ако е Мурсалски...

Мурсалският чай е една от най-лековитите български билки, които растат по нашите земи. Среща се в Родопите и Пирин (познат е и като Пирински чай).

Името му произлиза от Мурсалица – връх в Родопите.  Според легендата вирее там, където са текли сълзите на Орфей, когато е търсел своята любима Евридика. Затова често го наричат и чай на боговете. Днес най-много от него се оглежда в местността Мурсалица над родопското село Мугла.  

Мурсалският чай е чудодейна българска билка, за която се твърди, че лекува почти всяка болка. Съхранил в себе си енергийната мощ на Родопите, мурсалският чай дава тонус и сила и дарява дълголетие.

Той е мощен имуностимулатор, забавя стареенето на клетките, предпазва от инфаркт, инсулт и високо кръвно налягане. Има противораково действие, пречиства организма от токсините, бори се с бъбречни заболявания, чернодробни заболявания, със заболявания на дихателната система, на сърдечно-съдовата система и др. Мурсалският чай е популярен и като „българската виагра“, тъй като стимулира потентността при мъжете. 

Диворастящ мурсалски чай се среща изключително рядко. Билката е защитен вид и е включена в Червената книга на България.   

Чудодейната българска билка Мурсалски чай Прегледан от rodnoto.bg на 2017-10-19T00:11:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.