Меню

Съветите на Ванга за добро здраве


Припомняме ви някои от съветите за добро здраве на българската пророчица и лечителка Ванга. Да не забравяме, че е по-добре да се предпазим от болестите, отколкото да се лекуваме от тях.

1. Ползвайте български билки. Според Ванга всеки човек трябва да ползва билки от мястото, където живее. Хора и растения са свързани в природата в хармонично единство. 

2. Никакво преяждане. „Ако ни беше нужно да ядем много, природата би ни дала по два стомаха“, казвала приживе Ванга. Според нея е добре постепенно да се откажем от месото и да ядем повече бели храни (мляко, сирене, боб, яйца). Природата ни дарява с плодове и зеленчуци, от които можем да приготвяме чудесни гозби и най-вече супи. И нещо много важно, което съветвала: „Не оставяйте децата без течна храна“. 

3. Яжте повече ръжен хляб. „Сейте повече ръж. Ръженият хляб е по-здравословен от пшеничения“, казвала Ванга на земеделските стопани. И още един съвет към тях: „Не прекалявайте с торовете и химикалите. Храната се отравя и природата вече се задъхва, а това води до много болести”.  Ванга пророкувала, че „ще дойде ден, когато от лицето на земята ще изчезнат различни растения, зеленчуци, животни - най-напред лукът, чесънът, пиперът; после пчелите, а млякото ще стане вредно“.

4. Къпете се преди лягане. Ето и думите й: „Вечер преди лягане задължително си мийте краката, още по-добре е, ако можете да вземете душ. Така отмивате от тялото си не само праха, газовите изпарения от улиците и умората, но и всички негативни мисли и влияния, които нарушават съня ви“. И още нещо, което е много важно според пророчицата – да не се къпем с прекалено гореща вода. 

5. Лягайте рано и ставайте рано. Съветът й: „Научете се да почивате правилно. Денят е създаден за работа, а нощта – за почивка. За да сте здрави и работоспособни, си лягайте вечер в 10 часа и ставайте сутрин в 5-6 часа“.

6. Пийте повече чай и вода. „Пийте често чай от горски плодове и растения. Те са чисти и са извор на здраве”, казвала Ванга. И съветвала още: „Поне веднъж седмично яжте варено жито и пийте водата, за да се очиства организмът ви и да имате сила”.

7. Движете се повече и не мързелувайте. „Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която уврежда не само нравствено, но и физически”. А лятото Ванга съветва да ходим боси -  за да не прекъсваме връзката си със земята.

8. Не пушете. „Защо пушите, бе хора!? Ако това е хубаво, и мъжете, и жените щяха да имат комини на главите! Махнете тютюна, живейте по-дълго и без болести”.  Но според нея преди хранене можем да пием по 20-30 грама ракия за дезинфекция. 

9. Пазете се от течение и влага. „Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода. От простуда стават повечето болести, от влага.”

10. Прощавайте и не отмъщавайте. Ванга твърдо е вярвала, че човек е роден само за добри дела и трябва да се стреми към тях, защото всяко лошо деяние никога не остава ненаказано. То се наказва по най-жесток начин и ако не достигне извършителя, се прехвърля на потомците му. Когато я питали защо става така, тя отговаряла: „За да боли повече!”.

11. Пейте. „Пусни му края, човече и си живей, и си пей. Аз като съм много уморена и искам да си почина, да се разтоваря от целия този народ, дето ми е на главата, песен запявам“, казвала Ванга.

12. За да лекувате болестите, лекувайте страховете си. „Тези, дето са нервни, тези, дето се страхуват от това, от онова – те не са болни. Акълът им е болен. Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани нека идат и да му пуснат края. Със страх не се живее.”

13. Не се отчайвайте. „Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма цяр за него - то разяжда отвътре“, казвала Ванга. 

14. Няма голяма полза от грижите за здравето, ако не поддържаме духовна чистота. Ако не се грижим да бъдем добри и не се опитваме да разберем и обичаме всички хора. „Обичайте се, стремете се към добри мисли и дела, защото това е най-доброто лекарство за всички!”, съветвала българската пророчица.

Снимка: Фондация „Ванга”  

Съветите на Ванга за добро здраве Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-20T23:39:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.