Меню

И Пирин с голям фолклорен фестивал

Снимка: „Ирин Пирин” 
Роженският събор събра над 350 хиляди души миналото лято в Родопите. Тази година още една българска планина се подготвя да посрещне хиляди души, които да се докоснат до магията на българския фолклор, традиции и занаяти. 

През лято край Разлог ще се проведе първото издание на Фолклорния фестивала „Ирин Пирин”. Събитието се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ и Община Разлог и дава заявка да се превърне в традиционен Събор на Югозапада. На 17, 18 и 19 юни на поляните до Разлог ще се проведат редица активности, свързани с българския фолклор, бит и култура. В рамките на Събора ще се проведе и Национален фолклорен фестивал „Разлога” - надпяване и надиграване на групи и индивидуални изпълнители. По време на събора ще се представят традиционни български занаяти, етнографски и музейни експозиции. Ще има изложение на овце, кози, коне, кучета, крави и биволи.

Гостите ще могат да опитат млечни и месни продукти директно от фермата, както и различни био храни и напитки. Организаторите обещават много народни игри и борби, кулинарни демонстрации, конни атракции и народни веселби.


  
И Пирин с голям фолклорен фестивал Прегледан от rodnoto.bg на 2016-05-11T14:34:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.