Меню

Кое е любимото дърво на България?

Победителят в конкурса „Дърво с корен 2015“ - дъбът в Дунавския парк в Силистра 
И тази година предстои да изберем любимото дърво на България. За седми път стартира конкурсът „Дърво с корен 2016“ на Фондация „ЕкоОбщност“. Досега шест гиганта са печелили титлата, като един от тях – брястът от Сливен – стана и любимо дърво на Европа през 2014.

Ако във вашия край има дърво, което считате, че заслужава подобна титла, то може да го снимате, да разкажете за него, да опишете защо го намирате за специално и защо то заслужава да стане любимо дърво на България. Повече за условията за номинация на дърво може да прочетете ТУК

Дървото-победител ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017” и ще получи диагностика с препоръки за подходящи грижи от Асоциацията на арбористите в България.

Участниците в конкурса ще се състезават в още три категории: „Млад природолюбител”, „Вековните дървета говорят” и „Изборът на експертите“.

Конкурсът „Дърво с корен 2016” е отворен за участие за всички – деца, възрастни, учители, ученици, институции, фирми, организации или неформални групи от хора. 

Кое е любимото дърво на България? Прегледан от rodnoto.bg на 2016-06-09T13:36:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.