Меню

Рожен отново съживява българското


И тази година съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ ще събере стотици хиляди родолюбиви българи на роженските поляни в дните между 15 и 17 юли. 

На фолклорни  изпълнения, музейни и етнографски сбирки, занаяти, чевермета и традиционни ястия ще могат да се насладят посетителите на събора. По традиция ще има и изложения на животни, на месни и млечни храни, конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари. 

Тази година на роженските поляни ще има и специален кът за решилите да облекат народни носии, а българският флаг ще е още по-голям - цели 7800 кв.м (26х300 метра). 


Над 400 групи от всички краища на страната ще се изявят в тазгодишното издание на Национален фолклорния конкурс „Рожен“ и ще представят народната музика, обичаи, обредност, словесен фолклор и танци.

В първата вечер на Събора ще е гала-спектакълът „Роженски звездоброй“ с участието на Володя Стоянов, Нелина, Ваня Вълкова и Бинка Добрева, Пепи Христозова и оркестър „Плам“. В Родопската вечер на 16 юли на сцената ще излязат Валя Балканска, Петър Янев, прочутите 101 кабагайди, Фолклорен ансамбъл „Родопа“, Савка Сариева, Румен Родопски, Златина Узунова, Николай Славеев, Фанка и Младен Койнарови, Фамилия Илчеви, Севда Симеонова, Димитър Керемедчиев, Виевска фолк група и др.

Съборът се организира чрез публично-частно партньорство от Община Смолян и Сдружение с нестопанска цел „Рожен – Наследство в бъдещето“. 

Пълната програма може да видите тук.
Рожен отново съживява българското Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-10T00:35:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.