Меню

Игра, която ни учи на народни хора

Новаторска игра, създадена от българка, ни помага по лесен и забавен начин да усвоим основни стъпки от българския народен фолклор. Начира се „Таратанци“ и е създадена от българката Ива Тодорова. Нейната мисията е да приобщи колкото се повече хора към магията на българските народни танци. Както в България, така и по света.


Играта съдържа танцова подложка от винил, гумени стъпки в два различни цвята за ляв и десен крак с цифри към тях и схеми на 8 български народни хора от три фолклорни области – тракийска, пиринска и северняшка. Идеята е бъдеще да бъде създаден и втори вариант, който да показва стъпките на хора от останалите четири фолклорни области в България – шопска, родопска, странджанска, добруджанска. 


Добрата новина от последните дни е, че Ива Тодорова  се нареди сред 100-те социални предприемачи, достигнали третата фаза на световния конкурс The Global Good Fund 2017. Това е 15-месечна стипендиантска програма, която подкрепя развитието на лидерски умения на социални предприемачи от целия свят. Четвъртият етап се провежда изцяло онлайн. 

През есента на 2016 организаторите от The Global Good Fund ще направят „виртуално посещение“ на кандидатите, екипите на организациите, последователи и заинтересованите от тяхната дейност страни. Финалистите ще станат ясни през декември 2017. Успех на Ива! 

Ето и видео от играта в действие: 
Игра, която ни учи на народни хора Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-20T17:23:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.