Меню

Пловдив посреща едни от най-добрите фолклорни състави в света

За 22-ри път Пловдив ще посрещне  фолклорни колективи от цял свят в рамките на Международния фолклорен фестивал, който предстои в града.  В изданието тази година, което ще се проведе от 1 до 5 август, в Пловдив пристигат представителни фолклорни състави от Гърция, Италия, Мексико, Румъния, Сърбия и Унгария, съобщават от община Пловдив – организатор на събитието. 

Едни от най-добрите фолклорни, музикални и танцови ансамбли в света ще покажат красотата и уникалността на фолклора на своята държава пред пловдивската публика и гостите на града на едно от най-емблематичните места – Античния театър на Пловдив.

От българска страна в програмата на фестивала ще се включат  ФА „Тракия“, Формация „Елика“ и танцови  състави, участвали в  надиграването „Хопни ми-тропни ми“.  Символичен домакин на 22-то издание на Международния фолклорен фестивал Пловдив – 2016 от българска страна е Фолклорен ансамбъл „Тракия“.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. Ансамблите от Румъния, Гърция и Сърбия ще изнесат на 2 август представления в град Асеновград, а на следващия ден – 3 август, танцьорите от  Унгария ще гастролират в гр. Хисар.

Снимка: Община Пловдив
Пловдив посреща едни от най-добрите фолклорни състави в света Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-25T16:42:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.