Меню

Созопол с номинация за най-добра европейска дестинация за 2017

Созопол е номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017 от Организацията European Best Destinations ("Най-добрите европейски дестинации").

Това стана ясно по време на церемонията по награждаването на замъка „Влюбен във вятъра“, който през тази година бе класиран на четвърто място сред най-красивите замъци в Европа от същата организация, съобщават от Министерство на туризма. 


Снимка: Facebook страница на Замъка в Равадиново
Замъкът „Влюбен във вятъра“ в с. Равадиново, община Созопол, е класиран на 4-то място в престижното ранкиране на EBD. Първите три места в класацията се заемат от двореца Пена в Португалия (първо място),  двореца Алказар в Испания (второ място) и двореца Нойшванщайн в Германия (трето място). Селекцията е била извършена на два етапа: подбор от жури от 9 професионалисти в сферата на туризма (пътнически агенции, туроператори, журналисти, директори на туристически офиси) и след онлайн гласуване на над 10 000 души от 109 държави. 

Созопол с номинация за най-добра европейска дестинация за 2017 Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-14T02:01:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.