Меню

България може да започне да прави електромобил

България има възможност да започне производство на съвременен градски миниелектромобил, твърдят от Българска асоциация електрически превозни средства (БАЕПС). Колата се казва Harmony (Хармони) и е конструирана с еврофинансиране за научни изследвания. 

Страната ни вече се оформя като един от европейските производители на компоненти за автомобилната индустрия и амбицията на БАЕПС е да използва тези компетенции. Дизайнът е направен в рамките на проекта от водещи италиански автомобилни дизайнери, а колата може да се произвежда и в България както за вътрешния пазар, така и за износ. Български инженери моделират и оптимизират захранването на вторичните енергоконсуматори (фарове, чистачки, отопление). Част от калкулациите и планирането на бъдещото производство също се правят в България. БАЕПС участва в изпълнението на проектите PlusMOBY и FreeMOBY в консорциум с партньори от Италия, Великобритания, Испания, Полша, Австрия, Дания и Румъния.  


„Хармони“ е подходяща както за лично използване, така и за нуждите на различни бизнеси. Изминава до 150 км с едно зареждане и достига скорост от над 90 км/ч. при 4 часа пълно зареждане от обикновен контакт. Заема площ по-малка от едно стандартно паркомясто и това я прави изключително подходяща за тесните градски улици и постоянно недостигащи места за паркиране.    

Харесва ли ви? 

Първото представяне на „Хармони“ ще бъде на 29 август 2016, понеделник, от 10,00 часа, на паркинга на THE MALL (бул. „Цариградско шосе“ 115з). То ще бъде съпътствано от откриването на зарядна станция и тест драйв с различни марки електромобили.   

Снимки: БАЕПС
България може да започне да прави електромобил Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-26T10:07:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.