Меню

Пирин Фолк ни потапя в магията на традициите в края на август

В последните два почивни дни на месец август – 27 и 28, в летния театър на Сандански ще се проведе XXIV издание на международния фестивал за авторска македонска песен  и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“. 

В края на месеца Сандански ще стане средище на изпълнители, автори, фолклорни авторитети, любители и ценители на фолклорната музика и традиции от Пиринския край. Слоганът на тазгодишното издание е: „Магията на традициите”!

Тазгодишното издание на фестивала ще има изключително силно присъствие на гост-изпълнители. Изявени, доказани и обичани имена в македонската музика ще изнесат свои самостоятелни рецитали, съобщават от община Сандански.

На конкурсната вечер на 27 август за зрителите в Летния театър на Сандански ще пее македонската прима Благица Павловска. Тя ще изпълни свои емблематични песни, с които е печелила много награди в Македония и у нас. 
Радостина Паньова

На Гала-вечерта на 28 август две изпълнителки ще поднесат своя музикален реверанс към всички на живо и пред телевизионния екран - Радостина Паньова и Румяна Попова. 

Младата и талантлива Радостина Паньова ще отбележи 10 години на професионална сцена със зрелищен спектакъл. Тя ще поднесе микс от нови песни, включени в юбилейния й албум „Моя истинска любов”. Специално за санданчани тя ще представи и песента си „Моят Свети Врач”, която е печелила награда от престижния международен фестивал Пирин Фолк.
Румяна Попова

Символът на македонската песен Румяна Попова ще зарадва многобройните си фенове с изключителен тоалет. Тя ще изнесе своя рецитал със стогодишна рокля. Тя е наследена от чеиза на баба й, като е на основата на казмир – част от кюстендилската традиционна женска носия.

Специално участие след няколкогодишно отсъствие ще има и Ансамбъл „Чинари”. По тяхна хореография и с техни танци ще преминат всички изпълнения на фестивала, както и те ще открият с нов оригинален танц концерта на лауреатите на 28 август.  

На сцената на Летния театър в Сандански първата конкурсна вечер на 27 август ще се качат 16 изпълнителя, които ще се състезават в конкурса за авторска македонска песен и 16 изпълнителя, които ще се борят за наградите в конкурса за изпълнителско изкуство на песен от македонска фолклорна област. 

Снимки: Община Сандански
Пирин Фолк ни потапя в магията на традициите в края на август Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-03T22:34:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.