Меню

Златен и три сребърни медала за отбора ни по информатика от Балканската олимпиада

С един златен и три сребърни медала се завърна българският национален отбор по информатика от 10-тата Младежка балканска олимпиада, която се проведе в Скопие, Македония между 19 и 22  септември 2015. 

Сред 10 държави, които се включиха в съревнованието, българските ученици наредиха страната ни на челни позиции в отборното класиране, съобщават от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН). Всичките състезатели бяха наградени с медали, нареждайки се на второ място след Румъния. Изключителна гордост за страната ни е златният медал, завоюван от Радослав Димитров, ученик в ОМГ Пловдив.

Ето и кои са българските медалисти:

Радослав Димитров, ОМГ Пловдив, 10 клас – златен медал
Иво Карагьозов, МГ Варна, 9 клас – сребърен медал
Добрин Башев, ПМГ "Габрово, 8 клас – сребърен медал
Станислав Николов, СМГ ", 9 клас – сребърен медал

Радослав Димитров за втори път е в състава на националния отбор. Той участва в Младежката балканиада през 2015, откъдето има сребърен медал. Останалите състезатели за първи път са в състава на националния отбор.

Ръководител на отбора е Емил Келеведжиев – главен асистент в Института по математика и информатика на БАН. Ръководител на националния отбор по информатика от 2009 г., и председател на националната комисия по информатика.Заместник ръководител е Пламенка Христова, преподавател в Русенски Университет.

Младежката балканска олимпиада по информатика се провежда за първи път през 2007 в Белград, Сърбия. България е била домакин на олимпиадата четири пъти. До 2016 отборът е  донесъл на страната ни общо 37 медала: 10 златни, 21 сребърни и 10 бронзови. 

Поздравления за учениците и за техните ръководители и още много успехи! 

Снимка: СРООПН

Златен и три сребърни медала за отбора ни по информатика от Балканската олимпиада Прегледан от rodnoto.bg на 2016-09-26T00:12:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.