Меню

Копривщица е сред най-красивите кътчета в Европа

Японска класация нареди Копривщица сред най-красивите кътчета в Европа. Българският град попадна сред 30-те най-красиви места на Стария континент в класация на Японската асоциация на пътните агенти (JATA). 


Класацията няма поредност и целта й е да популяризира атрактивни малки кътчета в Европа сред японските туристи. Според критериите в топ 30 са попаднали места, които не са популярни в японските медии и които не са пренаселени от туристи.  


Копривщица се намира на 12 км от Подбалканския път, източно от София (на 110 км) и от Пирдоп (на 24 км). Градът е разположен в живописната долина по течението на река Тополница, в планински район, централна част на Същинска Средна гора.


Копривщица е един от Стоте национални туристически обекта на Български туристически съюз. В града се помещава Архитектурно-исторически резерват, който работи без почивен ден. 


Във възрожденското градче се намират 6 къщи-музеи, може да се насладите и на характерната възрожденска архитектура на някои от най-запазените и пищно украсени домове от епохата.
Копривщица е сред най-красивите кътчета в Европа Прегледан от rodnoto.bg на 2016-01-31T00:09:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.