Меню

Пловдив в топ 3 европейски дестинации

Пловдив се нареди сред трите най-добри европейски дестинации за 2016. Българският град стана трети в класацията „Най-добра европейска дестинация за 2016” (Best european destination 2016). Това е европейска организация, базирана в Брюксел, и разработена за насърчаване на културата и туризма на Стария континент. 

Пловдив бе единственият български град, номиниран за участие в 7-мото издание на състезанието за титлата и успя да изпревари популярни европейски дестинацииГласуването започна на 20 януари 2016 и приключи на 10 февруари 2016. След българският град в класацията се нареждат Нант (Франция), Азорите (Португалия), Париж (Франция), Нови Сад (Сърбия), Брюксел (Белгия), Котор (Черна Гора) и Милано (Италия), Прага (Чехия), Рим (Италия), Виена (Австрия), Мадрид (Испания) и Никозия (Кипър). Най-добра дестинация за 2016 в Европа е хърватския град Задар, следван от Атина (Гърция). 

Ето как е представен българският град в класацията: 

„Сгушен в южната част на България, Пловдив е водеща културна, религиозна, винена и шопинг дестинация, която никога не пропуска да разкрие нови и вълнуващи аспекти от своя облик. 

Със своята 8-хилядолетна история, Пловдив е най-старият постоянно обитаван град в Европа и шестият най-стар град в света. През 2019 градът ще бъде  Европейска столица на културата.  Разнообразни обекти и занимания превръщат Пловдив в истинско съкровище на Земята, което трябва да бъде открито!.

Очакванията са през 2019, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, градът да отчете рекорден брой чуждестранни туристи и от 800 000 души през 2014, те да достигнат над 3 милиона. 

Пловдив в топ 3 европейски дестинации Прегледан от rodnoto.bg на 2016-02-12T09:57:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.