Меню

Плажът на Синеморец сред най-добрите в Европа

Плажът на българския курорт Синеморец бе препоръчан като един от най-добрите в Европа от британския туристически портал Rough Guides. Според редакторите на изданието това е едно от най-добрите места, където човек може да открие спокойствие на българското Черноморие.

Ето какво пише за Синеморец: „На север от границата на България с Турция се намират едни от най-слабо развитите плажове на страната. Започнете от малкото село Синеморец и продължете нагоре, където златисти пясъчни плажове са заобиколени от защитени природни резервати и борови гори. Вземете си храна за плажовете Липите и Силистар, тъй като няма да намерите заведенията и клубовете, с които е пълно по северните курорти.“

Село Синеморец е разположено върху полуостров, южно от устието на Велека (най-чистата река в България), на 5 км на юг от Ахтопол и на 20 км от Церево. Плажът при устието на реката се счита за един от най-красивите в България. Той е и единственият лиман на Балканите. При вливането си реката образува пясъчна коса, затова плажна ивица е известната още и „Косата“. В южната част на Синеморец има още един плаж – Бутамята. 


Плажът Силистар
В околностите на Синеморец има много девствени и безлюдни плажове. Цялата територия на юг от Синеморец до Резово е защитена местност „Силистар“ със запазена лонгозна гора, където гнездят защитени птици.

Вижте красотата на Синеморец и Силистар, заснета от небето:

Плажът на Синеморец сред най-добрите в Европа Прегледан от rodnoto.bg на 2016-04-10T21:09:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.