Меню

Още медали за България от младите ни химици

Снимки: Сдружение на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки 
С три бронзови медала се отличи България на Юбилейната 50 Международна менделеевска олимпиада по химия (ММОХ), която се проведе от 2 до 8 май в Москва, Русия. Това съобщиха от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки. В надпреварата взеха участие 114 състезатели от 21 държави.

Бронзови медали за България донесоха:

Любен Бориславов – 12 клас, НПМГ София
Янислав Данчовски – 12 клас, МГ „Гео Милев” Плевен
Борис Борисов – 12 клас, НПМГ София

С почетна грамота е удостоена Кристина Костадинова – 11 клас, НПМГ София



Ръководители на отбора са Христо Чанев - доцент във Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Кл. Охридски“ и Даниела Цекова – гл. ас. доктор в същия факултет.

Международната Менделеевска олимпиада по химия се организира за ученици от 10 – 12 клас. ММОХ  се провежда от 1992, като до 1997 олимпиадата се провежда само в Русия, а след тази година и в страните от бившия Съветски съюз. От 2004 във формата на олимпиадата са включени България и Румъния. Малко по късно и Македония, Молдова и Унгария. Традиционно участниците в отбора са учениците, класирали се на първите 4 места в Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда.

България ще участва и в 48 издание на Международната олимпиада по химия, която ще се проведе през август 2016 в Тбилиси, Грузия. 
Още медали за България от младите ни химици Прегледан от rodnoto.bg на 2016-05-12T11:12:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.