Меню

Да нарисуваш България


 Да рисува красотата на България. На това се е посветил младият български художник Дамян Петров, родом от Севлиево. На 16 август 2016 Дамян ще навърши 31. 


Споделя, че рисуването го вълнува от ранна детска възраст и от дете мечтае да стане велик художник.  След като завършва Националната Художествена академия в София, се завръща в родния си град. Там обаче изпада в творческа и емоционална криза, която продължава близо две години. След това става преподавател, но открива, че не това е неговото призвание. И започва да рисува... България, красотата на България.

„Обожавам природата и винаги съм се впечатлявал от нейната красота и неподправеност. Именно това е причината да се върна към живописта и по-специално към пейзажа. Изпепеляващи залези над реки и планини, самотни лодки на брега изпращат последните слънчеви лъчи, възрожденски къщи, църкви и мостове мълчаливо отстояват на времето. Това са моментите, които усещам по един особен начин“, споделя Дамян. В това видео може да видите част от творбите му, които пресъздават красотата на нашата родина на фона на 100 каба гайди.   

Да нарисуваш България Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-14T22:09:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.