Меню

С ретро-трамвай из софийските паркове

На 23 юли, събота, софиянци и гости на столицата могат да се повозят ретро-трамвай покрай софийските паркове и да научат повече за тяхната история. Това е първо по рода си тематично пътуване с исторически трамвай в столицата по проект „Зелените трамваи търсят своя дом“. Организатори са Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ и Сдружение 365. 

Пътуването е посветено на парковете на София и връзката им с трамвайния транспорт. За целта състав от историческа трамвайна мотриса МАН-Сименс от 1935 с ремарке Кардалев от 1928 ще направи обиколка на София, като свърже голяма част от градските паркове и градини.

Маршрутът на трамвая за първото тематично пътуване ще бъде: трамвайно депо Банишора – Връбница – Западен парк – пл. Журналист – Руски паметник – Княжево – бул. Константин Величков. Трамваят ще измине маршрута за около 2 часа и 30 мин., като екскурзовод на Сдружение 365 ще разказва за историята на парковете в София и връзката им с трамвайния транспорт. Желаещите да вземат участие в тематичното пътуване е желателно да бъдат пред входа на трамвайно депо Банишора (на кръстовището на ул. Скопие и ул. подполковник Калитин) в 10.15 ч. Пътуването е безплатно, но местата са ограничени. Може да се запишете на groups@365association.org. 

Снимка:  Проект „Зелените трамваи търсят своя дом“
 
С ретро-трамвай из софийските паркове Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-22T16:02:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.