Меню

Наши деца спечелиха две световни купи по авиомоделизъм

Две световни купи по авиомоделизъм спечелиха Волкан Шукри Хасан от „Клуб „Аероелит”-Търговище и Николай Палежев от Клуб „Приста”-Русе на международното състезание за Купа Холандия. Двамата младежи бяха класирани за участие в две последователно проведени състезания по авиомоделизъм в глад Ландрес, Франция - Световна купа Холандия Гранд при и Световна купа Франция Гранд при, съобщават от Център за младежки дейности и инициатива в Търговище. 


Отборът на Волкан и Николай се представи отлично и успя да завоюва Световна купа при юношите в клас  F2F (тимрейсинг контурни модели) и Световна купа при юношите в клас  F2C (тимрейсинг класика) в състезанието за Световна купа Холандия Гранд при. 

„И двамата състезатели са в разширения национален отбор по авиомоделизъм от тази година.  Постижението им на Купа Холандия е много голямо за такъв млад отбор. Досега Николай Палежев имаше друг механик. Сработиха се бързо с Волкан след събирането им, тренираха много и това им помогна за добрите класирания до момента. Благодарим за помощта на Валентин и Вера Павлови от Русе, които поеха много голяма част от тренировъчния процес и се надяваме да продължим да работим заедно и да постигаме успехи, както за клубовете, така и за страната”, коментира ръководителят на Клуб „Аероелит” з.м.с. Николай Николов.

Поздравления и още много успехи! 

Снимки: Център за младежки дейности и инициатива в Търговище
Наши деца спечелиха две световни купи по авиомоделизъм Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-22T16:26:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.