Меню

Български фолклорен състав с награда от световен фестивал

Българският фолклор за пореден път доказа, че е един от най-красивите и най-атрактивните в света. Награда за най-добро представяне на Четвъртия Международен фестивал на танцовото изкуство „Лято в Будапеща” получиха самодейците от Женска фолклорна певческа група и ТК „Младост” от разложкото село Горно Драглище, съобщават от община Разлог.


Талантливите танцьори представиха автентичен фолклор и народни танци от Разложкия край. От България взеха участие групи още от Самоков, Кърджали и Хасково.

Самодейците от Горно Драглище впечатлиха всички с приемствеността си между поколенията, как млади и стари пеят заедно, а духа на българското, посредством техните изпълнения, дава мощен отпор на несъвместимата с човешкото достойнство действителност. Изящните гласове, както и красивите народни носии, не останаха незабелязани. Жури и публика бяха завладяни и от най-малката участничка от групата 11-годишната Елена Циркова, която бе и знаменосец на групата от Горно Драглище, както и най-възрастната участничка Янка Пандева на 76 години.

Снимки: Община Разлог
Български фолклорен състав с награда от световен фестивал Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-20T23:29:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.