Меню

Ще гледаме ли Ивет на още една олимпиада?

„Рио може да не е последната ми олимпиада”.  Това каза българската лекоатлетка Ивет Лалова при пристигането си на летище София. В Рио Ивет завърши 8-ма в бягането на 200 метра, но участието й беше един от най-емоционалните и радостни моменти за българския спорт.


Животът на спортиста е от състезание до състезание, но е много трудно, когато го правиш 12 години, както е при мен. Когато свърши спортът, не свършва животът, а при мен те вървят ръка за ръка. Ако спортистите имаме една мисия, то е че ние сме посланици на мира. Бях много впечатлена от думите на президента на МОК Томас Бах по време на церемонията по откриването на игрите. Няма в момента международен форум с посланици от всички държави, които да се хранят заедно, да живеят заедно, при равни условия. Ние сме примерите!”, каза Ивет. 

И продължи: „Рио беше завършека на една много дълга подготовка и мечта. За нас спортистите всяка олимпиада е краят на един много дълъг цикъл, който продължава повече от 4 години. Благодаря много за подкрепата Българска федерация по лека атлетика, на Спортното министерство, на Български олимпийски комитет и на всички фенове.”  

Снимки: БОК
Ще гледаме ли Ивет на още една олимпиада? Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-27T00:06:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.