Меню

Последният девствен плаж в България?

Не са много местата на родното Черноморие, където можем да се насладим на чисто море, девствен плаж и дива природа. Един от малкото непокътнати от строителната инвазия кътчета в родината ни се намира край село Крапец - на около 10 километра от Шабла и на 90 километра от Варна. 


Плажовете край Крапец се простират на дълга близо 7 километра пясъчна ивица, съхранила чара на морето такова, каквото го помним отпреди десетилетия. Тук няма хотели и шумни заведения, водата е чиста, пясъкът е мек и златист, природата е непокътната. Райско кътче с аромат на истинска морска почивка...


Останало встрани от строителната инвазия, село Крапец се е съхранило като тихо, спокойно и девствено място. Такива са и плажовете край него. Населението на селото не е голямо, има само няколко магазина и заведения за хранене. 


Районът е екологично чист, а само на километър от селото се намира Дуранкулашкото езеро. Освен с уникалната си природа, езерото привлича и с богата си история. Тук е открит най-големият праисторически некропол в света, най-старата каменна архитектура в Европа, първото обработено злато в света още много други находки от световно значение. 

Снимки: Facebook - Село Крапец и плажовете край него
Последният девствен плаж в България? Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-02T00:36:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.