Меню

Втори медал за България - Демирева спечели сребро в скока на височина

Българската лекоатлетка Мирела Демирева спечели сребро в скока на височина на Олимпийските игри в Рио. Това е вторият медал за България от Игрите тази година след бронза на Елица Янкова в борбата и първият олимпийски медал в атлетиката от 16 години. 

26-годишната българка изравни личния си рекорд в дисциплината, като преодоля 1,97 метра. 

Мирела, която в момента се подготвя под ръководството на холандския специалист Рини ван Лееуин, изпусна олимпийската титла заради една грешка на началната височина от 1,88 м, защото след това беше безгрешна до 1,97 м, а в първия си опит на 2,00 м беше близо и до успех. 


Това е най-големият успех в кариерата на Демирева до момента. През юли тя спечели сребърен медал и на европейското първенство в Амстердам, припомнят от Български олимпийски комитет. Преди тази година тя имаше два финала на шампионати под Стария континент - осма в Хелзинки на открито през 2012 и седма в Париж през 2013.


Медалът на Демирева е и първият олимпийски в атлетиката от 16 години. За последно на почетната стълбичка на олимпийски форум стъпи Тереза Маринова - в Сидни през 2000, когато печели титлата в тройния скок. Отличието на 26-годишната софиянка е и първото за българка от олимпийски форум в скока на височина от Атлента 1996, когато Стефка Костадинова спечели златото.



Поздравления за Мирела и още много успехи! 

Днес в 17:00 започва финалът при ансамблите по художествена гимнастика. Нашите момичета също ще се борят за медал. Успех! 

Снимки: Български олимпийски комитет
Втори медал за България - Демирева спечели сребро в скока на височина Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-21T11:04:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.