Меню

Българско сирене на празника на Швейцария

Традиционни български фермерски храни бяха представени в Швейцария на официалния прием по повод националния празник на страната. Гостите дегустираха овче, биволско и козе прясно и кисело мляко и сирене, кашкавал, сладка от горски плодове и биологичен билков мед. 

Практиката швейцарското посолство да предлага на своите приеми дегустация на натурални фермерски храни от Балкана започна през 2014 и вече се превръща в добра традиция, съобщават от проект „За Балкана и хората“.  Проектът подпомага фермери и малки производители от Балкана в предлагането на продуктите им на пазара и популяризацията на екотуризма. Той се изпълнява в партньорство от шест български, четири швейцарски организации и Министерството на земеделието и храните в девет зони от мрежата Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина.



Резултатите от проекта доказват, че селските райони с висока природна стойност могат да привличат инвестиции от типа „2 в 1“: устойчиво развитие и опазване на природата. Той показва, че НАТУРА 2000 зоните предлагат реална възможност за създаването на продукти и услуги с високо качество и природна стойност, търсенето на които все повече расте.  
Българско сирене на празника на Швейцария Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-02T09:28:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.