Меню

За втора поредна година Приморско става столица на фолклора

Второто издание на националният фолклорен конкурс „Приморска Перла“ ще се проведе от 2 до 6 септември 2016 в Приморско, съобщават от общината. Мястото е амфитеатърът на морския град. Пет дни групи и индивидуални изпълнители от цялата страна ще разгърнат потенциала си във фолклорното изкуство. Те ще се надпреварват в три независими един от друг конкурса. Началото на надпреварата ще бъде дадено на 2 септември с конкурс за изпълнители на народна песен.  Инструменталният конкурс „Виртуози на народните инструменти“ ще започне на 3 септември, а участниците в него ще покажат майсторството си на гайда, гъдулка, кавал и тамбура. Конкурсът „Изпълнители на народни песни“ ще се състои на 4 септември, като участниците ще бъдат оценявани в категориите индивидуални изпълнители и вокални формации. „Фолклорен танцов конкурс“ ще започне на 5 септември. Участие в него ще вземат танцови формации в две възрастови групи: до 18 год. и над 18 год. На 6 септември ще бъдат поставени и финалните щрихи на престижния конкурс с празничен концерт по случай Деня на Съединението.

Основател на събитието, което се осъществява под патронажа на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, е маестро Стойко Стойков.

Снимки: TaRis Photography

---------------
Последвай „България е моята родина“ във Facebook, за да научаваш още от доброто и хубавото в родината ни 
За втора поредна година Приморско става столица на фолклора Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-28T21:25:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.