Меню

Предстои Международният фолклорен фестивал в Бургас

В Бургас между 22 и 26 август 2016 ще се проведе най-старият Международен фолклорен фестивал в България. Участие вече са потвърдили състави от Испания, Сърбия, Унгария, Полша, Босна и Херцеговина и Украйна. Очаква се потвърждение и от състави от Косово, Судан, Палестина и Индия.  

В предстоящото 44-то издание ще бъде продължена традицията от миналата година една от основните сцени да бъде пред Летния театър, съобщават от община Бурас. На нея ще се изявяват групи от  Казанлък, Карнобат, Малко Търново и с. Светлина. Ще има концерти и на няколко външни сцени на различни места в града.

Представления ще има на пл. "Атанас Сиреков" (пред Община Бургас), на открита сцена "Охлюва", сцената пред Дома на нефтохимика, пред Експозиционен център "Флора" и в комплекс "Меден рудник".

Традиционно при откриването на фестивала ще бъде връчена наградата за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка", учредена от Община Бургас. Тази година носител на наградата е Професионален фолклорен ансамбъл - "Добруджа" - Добрич, който ще бъде българския представител във фестивала. 

Снимка: Община Бургас
Предстои Международният фолклорен фестивал в Бургас Прегледан от rodnoto.bg на 2016-08-16T23:19:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.