Меню

Глинената къщичка в село Лещен

Не, това не е къщата на Смърфовете, на Флинстоун или на Трите прасенца…Това е Глинената къща в родопското село Лещен и макар да изглежда като извадена от някоя приказка, тя е съвсем реална.

Примитивна на пръв поглед, къщичката разполага със съвременни удобства, като луксозна баня и кабелна телевизия, които осигуряват комфорта на почиващите. Може да приюти двама и е идеална за романтична почивка.



Освен приказно преживяване, сред атракциите, от които могат да се възползват гостите, са лов и риболов, планински разходки, балнеолечение в близкия курорт Огняново, както и тематични пътувания в съседните етнографски комплекси Ковачевица, Долен и Делчево. Домакините организират турове и до Роженския манастир край Мелник и  Банско.  

Могат да бъдат посетени резерватът “Тъмната гора” с вековни буки и елови дървета, скалните образования, известни като тракийски светилища “Козият камък” и “Черната скала”, каньонът на река Канина и живописната местност “Синият вир”. 

Село Лещен е една от най-привлекателните и автентичните дестинации за селски туризъм в България. Разположено е върху южния склон на Западните Родопи. Намира се на около 200 км от София. 



Глинената къщичка в село Лещен Прегледан от rodnoto.bg на 2016-10-08T18:00:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.