„Кайсерован врат Тракия“ вече е защитен продукт
„Кайсерован врат Тракия“ вече е в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това е четвъртият защитен български хранителен продукт в ЕС след Горнооряховския суджук, Филе „Елена“ и Панагрюската луканка.
„Кайсерован врат Тракия“ е сурово-сушен деликатес от нераздробено месо. Приготвя се от прясно обезкостено месо от свински врат. Пресова се неколкократно по време на сушенето и се намазва с кайсерова смес от натурални подправки и бяло вино.
Наименованието „Кайсерован врат Тракия“ е въведено за първи път през 1980 в стандартизационен документ за производството му, разработен от двама български учени — Джевизов и Кисева. Продуктът е добил бързо популярност, като традиционно се произвежда под това наименование в цялата страна вече над 30 години.
Повече за Горнооряховския суджук, Филе „Елена“ и Панагрюската луканка може да прочетете тук.
„Кайсерован врат Тракия“ е сурово-сушен деликатес от нераздробено месо. Приготвя се от прясно обезкостено месо от свински врат. Пресова се неколкократно по време на сушенето и се намазва с кайсерова смес от натурални подправки и бяло вино.
Наименованието „Кайсерован врат Тракия“ е въведено за първи път през 1980 в стандартизационен документ за производството му, разработен от двама български учени — Джевизов и Кисева. Продуктът е добил бързо популярност, като традиционно се произвежда под това наименование в цялата страна вече над 30 години.
Повече за Горнооряховския суджук, Филе „Елена“ и Панагрюската луканка може да прочетете тук.
„Кайсерован врат Тракия“ вече е защитен продукт
Прегледан от rodnoto.bg
на
2015-12-09T13:47:00+02:00
Рейтинг:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv9owogUVIsGHQpDf79-aoaxB0We2G4-MXi9ALGU4mkTy6J_QsQ93D1TWZbppyZQgGyeNEkr32Daou2rUxmh7V5JZ0k_Tf9dXTjVfDEFticdLh_J48b2ucc3Y-D0W9QleQ1c0f7rZrE4IS/s72-c/IMG_6675.jpg)
Няма коментари: