Меню

Как звучи една модерна народна песен?

Какво се получава когато българският музикален фолклор се слее с ритмите на актуалното електронно звучене? Новата песен Veno Neveno на 17-годишната Димана, по-популярна на българската музикална сцена като DIA, ще ви омагьоса, усмихне, разтанцува и зареди с енергия. Видеото към песента официално излезе днес, 24 февруари 2016. 

Фолклорната обработка на музиката и адаптацията на текста на Veno Neveno са дело на самата Димана. Оригиналната народна песен, вдъхновила проекта,  никога не е записвана. 

Димана я открива в стар сборник с македонски народни песни и веднага се влюбва в лириката. Самата тя споделя, че това е история за много красиво момиче. Всички гледат към нея, влюбени са в нея, тя им дава омагьосваща енергия и любовта им никога не вехне. Димана работи върху Veno Neveno близо половин година. В песента ще чуете и звученето на българската гъдулка в изпълнение на Христина Белева от група „Булгара“. 

Димана стана популярна в България с дебютната си песен „ЕГЕЯ“, която също съчетава народна и съвременна музика. Песента се завъртя по радиостанциите в над 20 страни. 

Как звучи една модерна народна песен? Прегледан от rodnoto.bg на 2016-02-24T15:46:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.