Меню

Българско хоро ще се вие пред милиони от цял свят

Снимка: „Лира Денс“
Милиони хора от цял свят ще се докоснат до магията на българските народни танци следващия месец в Индия. Над 200 танцьори от България ще вземат участие в Световния фестивал на културата, който ще се проведе между 11 и 13 март 2016 в Делхи. България е една от 15-те страни, избрани да покажат своя автентичен фолклор пред света. Български народни танци ще гледат над 3.5 милиона души на сцена с размерите на 6 футболни игрища. 

Хореограф на българската група е Лорета Димитрова от студио „Лира Денс“. Сред българите има както професионални играчи, така и аматьори. Професионалните танцьори ще изпълнят хореографията „Копчетата“, а всички заедно ще изиграят Дунавско хоро. „Лира Денс“ организираха българското участие на предходното издание на Световния фестивал на културата през 2011, който се проведе в Берлин. Тогава българско хоро от близо 2000 танцьори се изви на Олимпийския стадион, а Елица Тодорова направи шоу пред публика от 150 страни.

Световният фестивал на културата се организира от международната организация „Изкуството да живееш“ по повод 35-ата ѝ годишнина. 

Събитието ще отпразнува любовта, мира и разнообразието между народите чрез представяне на традиционни за всяка държава танци, музика, изкуство и кухня. Проявата има за цел да насърчи взаимното разбирателство между хора от различен произход, различни религии и националности и да ни припомни, че целият свят е едно семейство. 

Сред знаменитостите, които ще участват тази година, са Шакира, Шаги, Брайън Адамс и други.
Българско хоро ще се вие пред милиони от цял свят Прегледан от rodnoto.bg на 2016-02-23T15:00:00+02:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.