Меню

Как да боядисаме шарени яйца лесно и ефективно?

Ако не сте успели да боядисате великденските яйца в четвъртък и сте оставили тази приятна работа за събота, ви предлагаме един лесен, бърз и забавен начин, с който да получите ефектно нашарени яйца като на снимката. И затова не са ви нужни виртуозни художествени умения, а само няколко капки олио. Обикновено полираме за блясък вече боядисаните яйце с памучен плат, напоен с олио. Но олиото може да ни свърши чудесна работа, ако искаме да нашарим яйцата в преливащи се различни цветове. 


Единственото нещо, което трябва да направите, е да добавите няколко лъжици олио в купичките с боите. Олиото пречи на боята да обгърне цялото яйце и така се получават интересни шарки по повърхността му. Може да потопите както бяло яйце, така и вече боядисано. Развихрете въображението си и експериментирате като потапяте яйцата последователно в различни цветове. 


Тъй като понякога от наслагването на цветовете яйцата стават по-тъмни, то най-добре е първо да боядисате повече светли яйца – в жълто, оранжево и червено например, преди да добавите олиото в купичките. Оставете ги малко да изсъхнат и отново ги потопете за кратко в купичка с различен цвят по-тъмна боя (синя, зелена, лилава), към която вече сте добавили няколко лъжици олио. Ефектът винаги е различен и интересен. Успех!
Как да боядисаме шарени яйца лесно и ефективно? Прегледан от rodnoto.bg на 2016-04-28T23:48:00+03:00 Рейтинг: 5

2 коментара:

  1. Този начин го приех от моята баба. Винаги го използвам-вече. повече от 30 години - всички много го харесват.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.