Меню

Да, това колело е българско

Снимки: Halfbike
Знаете ли, че революционното колело, което виждате на снимката, е разработено от българи? И в момента може да се разминете с него на улиците по цял свят. Казва се Halfbike (полуколело) и представлява нещо средно между велосипед и скейтборд. 



Различното е, че се кара в изправено положение и е особено подходящ за градска среда, благодарение на компактния си дизайн. Тежи 8 килограма, може да го съберете в багажника на колата, да го качите в метрото, а след това да го приберете под бюрото в офиса.





Изобретатели на революционното колело са Мартин Ангелов и Михаил Кленов – двама млади български архитекти, които решават да представят идеята си в популярната платформа за финансиране на стартиращи бизнеси Kickstarter. 

При първоначална цел 50 хил. долара, кампанията за набиране на средства успя да събере близо 1 милион долара финансиране. Така Halfbike се появи на бял свят и в момента е любимо средство за предвижване на хиляди хора от цял свят, главно заради заради новото изживяване, което предлага. То комбинира колоездене с тичане и тренира цялото тяло. Именно на него Мартин и Михаил отдават големия си успех. Вижте видео:




А ето и как една идея се превръща в реалност... Вижте видео от серийното производство на българското полуколело, което стартира след огромния успех в Kickstarter и събраното финансиране:



Велосипедът може да бъде поръчан от сайта на компанията като обявената за България цена е 474 долара с включени транспортни разходи. 





Да, това колело е българско Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-28T23:00:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.