Меню

Американска медия хвали Пловдив

„Неоткритият Пловдив: Най-приятният град в България“. Под това заглавие американското издание Hufftingtun Post публикува статия за българския град Пловдив. За България Пловдив е това, което е Краков за Полша, пише Рик Стийвс - автор на туристически книги за Европа и популярен водещ шоу програми, посветени на пътуванията. 


Ето какво пише Рик за българския град в статията:

„Пловдив е историческа столица и най-приятният град в България, макар София да е далеч по-голяма и забележителна. Пловдив има калдъръмени улички, забавни и шарени градски зони и невероятна атмосфера на своя дълъг пешеходен булевард. Както редица градове в Европа, градът умело е вписал своите археологически обекти в модерна, чиста и съвременно оформена градска среда. Под щастливата градска среда се крие здрава комунистическа основа, джамия от османската ера и Римски стадион, където преди 2000 години е имало състезания с колесници.

Винаги, когато съм тук, започвам да чудя защо повечето американци не се замислят за България. Разбира се, тя има азбуката, религията и славянската кръв на „Майка Русия“, но мечтите и стремежите са обърнати на Запад. Причина, която да ни насърчи да пътуваме на Изток.“ 


Прекрасни думи на един чужденец, които ни карат да се замислим за богатството, което имаме тук, в България. 

Вижте видеото, което американският журналист е заснел в Пловдив:

Американска медия хвали Пловдив Прегледан от rodnoto.bg на 2016-05-31T13:18:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.