Меню

Китай откри тайната на дълголетието в Момчиловци


Питали ли сте се каква е тайната на дълголетието? Китайците са намерили отговор на този въпрос и той с крие в... нашата родина. Вече седма година една от водещите китайски компании за млечни продукти „Брайт фуудс” произвежда  в Шанхай мляко „Момчиловци” с помощта на лактобактерия, взета от селото. 

За милиони китайци Момчиловци е „селото на дълголетието“, а продуктът с този етикет се асоциира със здраве и дълъг живот. 


Ето какво пише на опаковката: „В България, разположена в Югоизточна Европа, има планина, в която се намира мистериозно и красиво село. Хората там живеят дълъг и щастлив живот. От поколения местните хора имат навика да пият всеки ден приготвено от тях самите кисело мляко. Лактобактерията L 99 в това мляко е ключът към неговата магия”. Продуктът продължава да е хит на пазара в Китай от появата му през 2009 до днес, а в момента екип на компанията е в Момчиловци, за да заснеме рекламен клип. 


Снимка: Imagine China 
Телевизионната реклама ще покаже кадри от празника на киселото мляко, традициите в производство и най-вече удоволствието от консумацията му. И всичко това на фона на красива природа, пъстри родопски халища и звуците на родопска народна музика.  Заинтригувани от рекламата на млякото и от Момчиловци, все повече китайски туристи посещават красивото родопско село. 

А вие били ли сте в Момчиловци? 

Повече за ползните свойства на българското кисело мляко може да прочетете тук. 
  
Китай откри тайната на дълголетието в Момчиловци Прегледан от rodnoto.bg на 2016-07-18T22:30:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.