Меню

Живият огън на традициите пламва в Котел

Старокотленски килими. Снимки: Туристически информационен център Котел
В дните между 24 и 26 юни в Котел тази година ще се проведе първото издание на фестивала „Живият огън на традициите“. Събитието тази година е под наслов „Пътят на килима“.  Фестивалът ще бъде открит със запалването на беун огън на централния площад за здраве е берекет. Концерт спектакъл на Ансамбъл „Загоре“, много танци и забавления са предвидени в програмата през първия ден.

Във втория ден - 25 юни, ще бъде открита експозиция „Пътят на килима“. Посетителите ще могат да видят отблизо различни техники в килимарството, багри, символи и демонстрации на българските школи Чипровци и Котел. Ще има работилници и демонстрации и на други традиционни български занаяти. 

Опитни готвачи ще приготвят традиционни за региона гозби и специалитети. В програмата на втория ден е предвидена и презентация на елементи от традиционното облекло на българите и тяхната съвременна интерпретация. Вечерта на 25 юни ще завърши със спектакли на няколко български певчески и фолклорни формации и с концерт на Теодосий Спасов.  

Пълната програма за трите дни на фестивала може да видите тук. 
Живият огън на традициите пламва в Котел Прегледан от rodnoto.bg на 2016-06-22T13:54:00+03:00 Рейтинг: 5

Няма коментари:

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Copyright © 2016 Rodnoto. Предоставено от Blogger.